Posted on / by Bulent / in Genel

Farklı Amaçla Düzenlenmiş Belgenin Tahrifen Senet Haline Getirilmesi

 

Her temas bir iz bırakır!

Vakamızda; Başvurucu kişi, hakkında yüklü miktarda bir senet düzenlendiğini, ancak kendisinin ne böyle bir senedi imzaladığını nede bu miktarda hiç kimseye borçlanmadığını belirterek senede itiraz eder ve şikâyetçi olur.
Senedin tarafıma tevdi edilmesine müteakip, senette yapmış olduğum incelemede; İmzanın ve hatta senetteki isim ve soy isim yazısının başvurucuya ait olduğu tespit edilir. Ancak, teknik cihazlarla yapmış olduğum detaylı inceleme neticesinde, söz konusu senet üzerinde çıplak gözle görülmeyen ve senet içeriği ile ilgisi olmayan farklı içerikli yazıların bulunduğu, bu yazıların kimyasal yöntemlerle silinerek çıplak gözle okunamaz duruma getirildiği tespit edilir.
Tespit edilen bulgular doğrultusunda; Her ne kadar senetteki isim, soy isim yazısı ve imzanın başvurucuya ait olduğu tespit edilmiş ise de, bu senedin normal bir senet olmadığı, başvurucu kişinin daha önce farklı bir amaçla yazıp-imzaladığı bir belge olduğu, bu belgedeki yazıların (isim, soy isim yazısı ve imza hariç) kimyasal yöntemlerle silinmesine müteakip, bu bölüme senet baskısı yapıldığı, kenar kısımlarının kesildiği ve senet boşlukları mevcut yazılarla doldurularak söz konusu senedin oluşturulduğu sonucuna varılmıştır. Mevcut durum görsellerle desteklenerek rapor haline getirilmiş ve vaka çözüme kavuşturulmuştur.

Bülent AYDOĞMUŞ

Sahtecilik ve Grafoloji Uzmanı

https://www.sahtecilikgrafolojiuzmani.com/

https://www.instagram.com/sahtecilikgrafolojiuzmani/

 

Tags:

Bir cevap yazın